Kakao

Kakao med en klype havsalt

Det er lite som oser mer av kos og hygge enn en deilig kopp varm kakao. Visste du at sjokolade og havsalt går hånd i hånd? Tilsetter du en liten klype havsalt i kakaoen skaper du en ekstra god smak, som garantert gjør at du vil forsyne deg både to og tre ganger.

Ingredienser

  • 1 plate kokesjokolade, 60 – 70%
  • 7 – 10 dl helmelk, etter smak
  • 1 klype havsalt
  • 5 ss brunt sukker

Toppings:

  • Krem
  • Revet sjokolade

Slik gjør du

  1. Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en kasserolle sammen med ca. 1/4 av melken.
  2. Varm opp på middels temperatur uten at det koker, og rør hele tiden.
  3. Spe på med resten av melken, og varm opp til kokepunktet. Sjokoladen skal ikke koke.
  4. Ha gjerne i en klype salt og sukker, og hvis man vil litt chili og kanel. Topp gjerne med krem og marshmallows.

 

Da er det bare å lene seg tilbake i godstolen, og kose seg med en deilig kopp kakao.

 

Er du glad i pannenkaker? 

Prøv denne oppskriften på deilige blåbærpannekaker, og ta hygge-faktoren til nye høyder.

Se oppskrift